Gyógyszerkiadó szakasszisztens (2 év) OKJ-s szakképesítő képzés

Gyógyszerkiadó szakasszisztens (2 év) képzésünk szervezés alatt, látogasson vissza később, vagy érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

Képzés keresőnk segítségével válogathat jelenleg meghirdetett képzéseink között.

Típus
OKJ-s szakképesítő képzés
Azonosító szám
55 720 02
Engedélyszám, Nyilvántartási szám
E-000495/2014/A175
Jelentkezés feltétele (részletek)

Érettségi bizonyítvány

Gyógyszertári asszisztens végzettség

Egészségügyi alkalmasság

A vizsgára bocsátásig: 2 év gyógyszertári asszisztens munkakörben eltöltött gyakorlat igazolása 

Időtartam
2 év
A munkaterület leírása

A gyógyszerkiadó szakasszisztens gyógyszerész jelenlétében, önállóan látja el a vényköteles és a vény nélküli gyógyszerek, gyógynövények, gyógyhatású készítmények és az egyéb, gyógyszertárban kiadható termékek kiadását, valamint ezzel kapcsolatos betegtájékoztatást, tanácsadást végez.

A szakképesítés-ráépüléssel rendelkező képes:

  • expediálásban részt venni
  • önállóan végezni a gyógyszerellátással, gazdálkodással kapcsolatos egyes tevékenységeket
A képzés szakmai témakörei
  • Gyógyszerkiadással kapcsolatos komplex tevékenységek
Vizsgainformációk

A résztvevők az OKJ-s képzéseken az egyes modulok befejezése után írásbeli, szóbeli és / vagy gyakorlati modulzáró vizsgát tesznek a képzés tanárai által (ill. egyes képzéseknél központilag) összeállított feladatokból. Sikertelenség esetén a modulzáró vizsga akár több alkalommal – egyes képzések kivételével – ingyenesen megismételhető.

A modulzáró vizsgák sikeres letétele után lehet szakképesítő vizsgát tenni. A szakképesítő vizsga az egyes modulokat átfogó, központilag összeállított komplex feladatokból áll.

A sikeres vizsgához minden vizsgarészt legalább kettesre kell teljesíteni. (Ellenkező esetben javító vagy pótló vizsgát lehet tenni, külön díjazás ellenében, a jogszabályban meghatározott ideig.) A sikeres vizsga után a résztvevők keményfedeles, államilag elismert szakképesítő (OKJ-s) bizonyítványt kapnak.

Korábbi csoportok vizsgaátlaga

4,16

Bizonyítvány

A vizsgaszervező által kiadott OKJ-s szakképesítő bizonyítvány, amelynek alapján Europass bizonyítvány kiegészítő is igényelhető.

Betölthető munkakörök
  • Gyógyszerkiadó szakasszisztens
Miért érdemes kitanulni ezt a szakmát?

Az egészség a legfontosabb kincsünk, és csak akkor érezzük ezt igazán, amikor megbetegszünk. Akár prevenciós, akár gyógyulási céllal megyünk gyógyszertárba, fontos, hogy megbízható, hozzáértő és segítőkész szakember fogadjon. A Gyógyszerkiadó szakasszisztens nemcsak a vényre felírt gyógyszereket adja ki az orvos utasítása szerint, de segít eligazodni a nem vényköteles készítmények, valamint a vitaminok és táplálékkiegészítők világában is. Ha a pontosság, a fegyelem és az empátia jellemzi Önt leginkább, akkor a Gyógyszerkiadó szakasszisztens szakmával gyógyszertárakban, gyógyszerraktárban, gyógynövény szaküzletben és az Egészségbiztosítási Pénztárnál is vállalhat munkát. Feladatait laboratóriumban is végezheti, ahol főként alapanyagok bevizsgálásával foglalkozik, de folyékony gyógyszereket, kenőcsöket, emulziókat, szuszpenziókat és kúpokat is készít, melyhez főzőpoharak, spatulák, dörzstálak és rendkívüli pontosságú, hitelesített mérlegek vannak segítségére. Adminisztratív teendőinek elvégzését számítógépes szoftverek könnyítik meg.

Miért érdemes az OKTÁV-nál elvégezni ezt a képzést?

A visszajelzések szerint hosszú évtizedek tapasztalatával rendelkező, széles körben elismert, megbízható és igényes képző intézménynek tartanak minket partnereink, megrendelőink és tanulóink.  Munkatársaink minden segítséget megadnak a hatékony és eredményes tanuláshoz.  Évről évre azt tapasztaljuk, hogy egyre többen választanak minket.  Képzéseink országszerte számos helyen elérhetőek.  OKJ-s képzéseikre történő jelentkezéskor nem kell regisztrációs díjat fizetni.  Fizetési kötelezettség csak akkor keletkezik, ha elindul a képzés és szerződést kötöttünk.  A képzés időbeosztását a munka mellett tanuló résztvevőink igényeihez igazítjuk.  Tanáraink a szakma kiváló szakemberei.  Tanulóink kellemes környezetben, korszerű eszközök segítéségével tanulhatnak.  A magas színvonalú képzésnek köszönhetően, felnőtt tanulóink évek óta kiemelkedő tudás-színvonalon tesznek vizsgát, amint ez a korábbi, négyes átlag feletti vizsgaeredményekből is látható.  A képzés végi kérdőívek ugyancsak magas szintű résztvevői elégedettséget mutatnak.

Kapcsolódó képzések

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek üzleti ajánlatnak.