Az OKTÁV-ról
Irodáink
Tanfolyamaink
Tréningeink
Aktuális képzéseink
Nemzetközi képesítések
Akciók, kedvezmények, támogatások
Jelentkezés
Elérhetőségek
Cégeknek
Képzési cikkek
Autószerelő - Az autók megmentője
Dekoratőr - A kreatív ötletgazda
Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőben
Rendszergazda - Az információs társadalom küszöbén
Sportedző - A második szülő
Szakács – egy művészi szakma
Villanyszerelő - A legfelvillanyozóbb szakma
Pályázatok
Hallgatói sarok
Teremkiadás
Hírek
Állás
Kereső
ÁSZF
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Segíthetünk?

KÉPZÉSI PARTNER
Képzési partnert keresünk az ország több nagyvárosában, elsősorban Békéscsabán, Kecskeméten, Salgótarjánban és Szekszárdon.
részletek

Hírlevél
95%-os támogatással megvalósuló angol nyelvi képzés
Magyarország megújul
 
Jelenleg 368 felhasználó olvas minket.
 
Rendszergazda - Az információs társadalom küszöbén

 Az információs társadalom küszöbén – A rendszergazdákNapjainkban az információs technikák széleskörű alkalmazása jellemzi a társadalom minden tevékenységét, az üzleti életet, a termelést, a kereskedelmet, a közigazgatást, kultúrát, még a szabadidő eltöltését is.


Az informatika olyan tudományág, amelyben a fejlesztések-, változások nyomon követése szinte napi szintű ismeretszerzést, tanulást igényel. Mindennapi rutin a számítógép használat, mind a munkavégzésben, a tanulásban, a szabadidő eltöltésében, sokan még 1-1 dolog megvásárlására is vagy előinformáláshoz is a számítógépet valamint az internetet használják.


 Az információs társadalom küszöbén – A rendszergazdákBizonyára Önnek is kellett már telepíteni a számítógépén egy programot, használ a munkahelyén valamilyen ügyviteli szoftvert, vagy játszott már egy vagy több barátjával hálózatba kötött rendszeren („hálóparty”) keresztül. Összekötni és beüzemelni mondjuk otthonában a számítógépet a televízióval, hogy egy jó filmet nagyobb képernyőn tudjanak megnézni, vagy szimplán csatlakoztatni és beállítani egy nyomtatót. Lehetséges, hogy mindez nagyobb kivitelben is érdekli? Egész hálózati rendszereket kiépíteni és üzemelni, mókolni a számítógép alkatrészeivel és felügyelni, hogy egy rendszer a vállalaton belül flottul működjön.


Az információs társadalom küszöbén – A rendszergazdákAz informatika rohamosan fejlődik, a gazdasági, közigazgatási, orvosi, könyvtári, jogi, műszaki alkalmazástól a művészeti és szórakoztató ipari alkalmazásokig terjed. Az üzletvezetés számítógépen történő adatfeldolgozása miatt a legkisebb vállalkozásokban is felmerül az igény a perfekt szakemberekre. Minden gazdasági szektorban folyamatosan építik ki a hálózatokat, melyeket szervizelni és üzemeltetni szükséges. Mindemellett megjelennek igen speciális és egyedi igények is.


A számítógéprendszer karbantartó (rendszergazda) feladatai közé tartozik többek között:

 • Számítógépek összeszerelés
 • Operációs rendszerek telepítése, karbantartása
 • Új programok installálása, beállítása
 • Rendszeres vírusellenőrzés, mentesítés
 • Munkatársak jogosultságainak meghatározása, beállítása
 • Vezetékes és vezeték nélküli hozzáférések kezelése
 • Helyi hálózati szerver rendszeres ellenőrzése, üzemeltetésének biztosítása
 • Számítógépek, egyéb hardverek rendszeres ellenőrzése
 • Hardverek--, szoftverek beszerzése, nyilvántartása
 • Kollégák segítése
 • Stb.
Az információs társadalom küszöbén – A rendszergazdák

Hálózat kiépítés esetén:

Az információs társadalom küszöbén – A rendszergazdák
 • Megtervezi és kiépíti vagy kiépítteti a strukturált adathálózatot
 • Eldönti, hogy hálózaton belüli vagy webes szervert alkalmazzon
 • A vásárolt hardvereszközöket üzembe helyezi, telepíti és kipróbálja
 • Ellenőrzi, hogy valóban kommunikálnak egymással a hálózatba kötött gépek
 • Üzemelteti a hálózatot: felügyeli a rendszer működését, átvizsgálja a rendszer- és vírusnaplókat, biztonsági mentéseket készít, üríti az átmeneti tároló könyvtárakat, javítja az észlelt hibákat.

A rendszergazdák feladataik nagy részét irodában végzik, szükség esetén helyszínre mennek. Munkájuk könnyű fizikai és szellemi munka. Munkabeosztásuk igen rugalmas, dolgozhatnak 8 órás munkaidőben, de sok esetben előfordul a hétvégi túlóra, amikor az irodák üresek. Olyankor munkájukat nyugodtan, a munkatársak feltartása nélkül végezhetik. Ügyeleti rendszerben vagy váltott műszakrendben dolgozhatnak. Lehetnek alkalmazottak vagy önálló vállalkozók.

Az információs társadalom küszöbén – A rendszergazdák Központunk 12 hónapos, munka vagy nappali tagozat mellett is elvégezhető

számítógéprendszer karbantartó (rendszergazda) tanfolyamot

indít Budapesten, havi 24.000,- Ft-ért!

Tanulóink elsajátíthatják a fent felsorolt témaköröket, ez a végzettség egy nagyon jó alapot nyújt arra, hogy a későbbiekben valakiből IT manager, informatikai műszerész, szoftver-ill. alkalmazás fejlesztő, webmester, multimédiafejlesztő, e-learning tananyagfejlesztő válhasson, természetesen a számítógéprendszer - karbantartó , önálló szakmaként is megállja a helyét.

A 12 hónapos tanfolyam elvégzésével emeltszintű szakképesítést szerezhet, a részvétel alapja, az érettségi.

 

Megtekintem az aktuális számítógéprendszer - karbantartó tanfolyamok listáját. 


Jelentkezési lap letöltése
Online jelentkezés a tanfolyamra

2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi u. 35-39. Tel.: +36-33-435-755 Fax: +36-33-435-664 Bankszámlaszám: 10200483-36112889-00000000
Felnőttképzési engedély száma: E-000495/2014
Képzés, Tanfolyam :: Vizsgaközpont, Vizsgáztatás :: Szakgimnázium :: Nonprofit
 
Nonprofit felnőttképzés, humán fejlesztés és esélyegyenlőségi támogatás Államilag elsimert (OKJ-s) szakmai vizsgák szervezése. Iskolai rendszerű szakképzések nappali és esti tagozaton Esztergomban és Budapesten. Tanfolyami rendszerű felnőtt képzések, tanfolyamok, tréningek, továbbképzések.