Az OKTÁV-ról
Irodáink
Tanfolyamaink
Tréningeink
Aktuális képzéseink
Nemzetközi képesítések
Akciók, kedvezmények, támogatások
Jelentkezés
Elérhetőségek
Cégeknek
Képzési cikkek
Autószerelő - Az autók megmentője
Dekoratőr - A kreatív ötletgazda
Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőben
Rendszergazda - Az információs társadalom küszöbén
Sportedző - A második szülő
Szakács – egy művészi szakma
Villanyszerelő - A legfelvillanyozóbb szakma
Pályázatok
Hallgatói sarok
Teremkiadás
Hírek
Kereső
ÁSZF
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Segíthetünk?

Kazános és ipari olajos továbbképzések
Kazános és ipari olajos továbbképzések az ország egész területén, akár kihelyezetten is.
részletek

Hírlevél
95%-os támogatással megvalósuló angol nyelvi képzés
Magyarország megújul
 
Jelenleg 473 felhasználó olvas minket.
 
Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőben

Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőbenA mérlegképes könyvelő feladatai igen sokrétűek és felelősségteljesek. Folyamatos tanulásra és információszerzésre van szükség, hogy naprakész legyen az aktuális gazdasági-, adó- és pénzügyi szabályokkal, hogy egy cég pénzügyeit a lehető legjobban tudja navigálni.
 
A mérlegképes könyvelő részt vesz a vállalkozások és egyéb szervezetek számviteli, pénzügyi, ügyviteli és információs rendszerének működtetésében és az éves beszámoló készítésében. Felelős a könyvvezetésért, folyamatosan ellenőrzi a könyvelők munkáját, a főkönyvi és a folyószámla kontírozást. Irányítja a beosztott számviteli dolgozók munkáját.


Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőbenA mérlegképes könyvelő feladata, hogy a könyvvitel segítségével hasznosítható információkat nyújtson a vezetés számára egy-egy időszak tevékenységéről. Munkájának egyik fő feladata az időszakok zárása. Ellátja a számviteli törvény hatálya alá tartozó gazdálkodóknál mindazokat a feladatokat, amelyek a könyvviteli szolgáltatás körébe tartoznak. Ő készíti el a féléves és éves gazdasági-, pénzügyi helyzetet bemutató beszámolót a szervezeteknek, továbbá az év végi leltárt, mely tartalmazza a vállalkozás eszközeit és forrásait, értékben és mennyiségben. Részt vesz a vállalkozások vagyoni pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének, jellemzőinek értékelésén.


Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőbenAz adótörvények, illetve a számviteli törvény előírásai alapján az adóval kapcsolatos kötelezettségek teljesítése, az adók elszámolása, ezek ellenőrzése is a mérlegképes könyvelő tevékenységei közé tartozik. Az időszakos zárás eredményeit pedig be kell mutatnia a vezetőségnek, valamint be kell számolnia a forgalomról, a költségekről és ismertetni a pénzügyi előrejelzést. Ellenőriznie kell a cég fizetőképességét és stabilitását. A mérlegképes könyvelő feladatai ellátása közben jogszabályokat és szakkönyveket, pénzügyi-és számviteli dokumentációkat használ.

 

Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőbenNapjainkban már főként kimondottan könyvelőknek készített számítógépes programokkal dolgoznak. A mérlegképes könyvelő elengedhetetlen szakmai kompetenciái közé tartoznak a számítástechnikai ismeretek, az alapszintű idegen nyelvi ismeret, a szakszövegek értelmezési készsége, a CD-jogtár alkalmazási készsége és a könyvelő szoftverek ismerete, ezek használatában való jártasság.
  
A mérlegképes könyvelő dolgozhat egyéni vállalkozóként, számviteli szolgáltatást nyújtó szervezet tagjaként, vagy alkalmazottként. Munkaideje lehet kötött, de az elvégzendő feladatoktól és időszaktól függően lehet rugalmas is.

Oktatási központunk 2 féléves mérlegképes könyvelő tanfolyamot tart Budapesten, Esztergom-kertvárosban, Dunaújvárosban és Tatabányán, mindössze havi 15.000,- Ft-ért.


A mérlegképes könyvelő szakképzésen való részvétel feltétele:

I.  Közgazdász vagy közgazda diploma
II. Diploma hiányában az alábbi szakirányú végzettség valamelyike
  • Képesített könyvelő, vállalati tervező, statisztikus
  • Pénzügyi tanácsadó
  • Pénzügyi-számviteli ügyintéző
  • banki-biztosítási tanácsadó
  • okleveles pénzügyi revizor
  • pénzügyi-számviteli szakellenőr
  • vállalkozási ügyintéző
  • banki-, pénzügyi-, számviteli-, vállalkozási-, üzleti szakügyintéző
  • befektetési-, biztosítási tanácsadó végzettség

 

Megtekintem az aktuális mérlegképes könyvelő tanfolyamok listáját.


Jelentkezési lap letöltése
Online jelentkezés a tanfolyamra

2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi u. 35-39. Tel.: +36-33-435-755 Fax: +36-33-435-664 Bankszámlaszám: 10200483-36112889-00000000
Felnőttképzési engedély száma: E-000495/2014
Képzés, Tanfolyam :: Vizsgaközpont, Vizsgáztatás :: Szakgimnázium :: Nonprofit
 
Nonprofit felnőttképzés, humán fejlesztés és esélyegyenlőségi támogatás Államilag elsimert (OKJ-s) szakmai vizsgák szervezése. Iskolai rendszerű szakképzések nappali és esti tagozaton Esztergomban és Budapesten. Tanfolyami rendszerű felnőtt képzések, tanfolyamok, tréningek, továbbképzések.