Az OKTÁV-ról
Irodáink
Tanfolyamaink
Tréningeink
Aktuális képzéseink
Nemzetközi képesítések
Akciók, kedvezmények, támogatások
Jelentkezés
Elérhetőségek
Cégeknek
Képzési cikkek
Autószerelő - Az autók megmentője
Dekoratőr - A kreatív ötletgazda
Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőben
Rendszergazda - Az információs társadalom küszöbén
Sportedző - A második szülő
Szakács – egy művészi szakma
Villanyszerelő - A legfelvillanyozóbb szakma
Pályázatok
Hallgatói sarok
Teremkiadás
Hírek
Állás
Kereső
ÁSZF
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Segíthetünk?

KÉPZÉSI PARTNER
Képzési partnert keresünk az ország több nagyvárosában, elsősorban Békéscsabán, Kecskeméten, Salgótarjánban és Szekszárdon.
részletek

Hírlevél
95%-os támogatással megvalósuló angol nyelvi képzés
Magyarország megújul
 
Jelenleg 409 felhasználó olvas minket.
 
Szakács – egy művészi szakma

Mi a kedvenc étele? Hol ette belőle a legjobbat? Utána megdicsérte a szakács munkáját? Bizonyára a chef remek munkát végzett, ha ennyire emlékszik rá.
Vagy jobban szeretné maga elkészíteni a finomságokat? Egy finom csirkepaprikást, egy jó gulyáslevest… Vagy inkább az egzotikusabb ízeket szereti?
 
 Az új ízek, a harmónia megteremtése nagy ötletgazdagságot, találékonyságot kíván. Nem véletlen, hogy sokan állítják: a főzés művészet. Az ihlet, egy-egy új étel kitalálása bármikor megszülethet. Akár egy baráttal történt eszmecsere során vagy az üzletekben járkálva a kirakatokat nézve. A megvalósítás viszont már komoly figyelmet és szakértelmet kíván. Kiválasztani a megfelelő és minőségi alapanyagokat, mit - honnan és persze nem utolsó sorban, hogy mennyiért.


A szakács elsődleges feladata az ételek elkészítése különböző nyers- vagy félkész alapanyagokból. A kiválasztott nyersanyagokat gondosan elő kell készíteni: hámozni, tisztítani, feldarabolni. Majd mindet a megfelelő edényben a tűzhelyen vagy a sütőben elkészíteni, ízesíteni.  Lehetőség nyílik új íz kombinációkat kitalálni, és a hagyományostól eltérően fűszerezni.


Az elkészítést követően a tálaláskor ismét jöhet a kreativitás, kiválasztani az ételnek megfelelő tányért, amiből manapság elég sokféle választék található mind méretben-, formában-, mintában- és színben. Ezt követően az ételt úgy elhelyezni a tányéron, hogy az kívánatos legyen. Fontos az étel formája, valamint megfelelő díszítése, hogy igazán gusztusos étel kerüljön a vendég elé, aki nagy elégedettséggel fogyassza és hírét adja, hogy az adott étteremben milyen finomat evett!


 A vendéglő hírneve nagyban függ a szakács munkájától. Legyen az kis étterem, vagy luxusszálloda, a konyha minősége sokban befolyásolja a ház sikerét. Rengeteg neves chefet ismerünk, magyarok közül pár: Laci bácsi, Kovács Lázár, Révész József, külföldi nevesebb szakácsok , pl. Gordon Ramsay,  Jamie Oliver, Wang Mester, és hosszan sorolhatnánk még őket. A szakács szakmában is sok féle stílusra lehet specializálódni. Van, aki a francia ételeket szereti, van, aki az olaszt, a kínait, thait vagy indiait és természetesen nem utolsó sorban a MAGYAR konyhát, stb.
 
Na de nézzük, a kreativitásunk és ízlésvilágunk mennyit is ér?!

Szerencsére mind itthon, mind világszerte nagyon sok étterem-, szállodalánc, és vendéglátóegység keres szakmájához értő szakácsokat . Ha Ön netalán azt tervezi, hogy külföldre megy dolgozni, és nem fél a munkától, valószínűleg el tud majd helyezkedni ebben a szakmában, hiszen a jó séfek Nyugat-Európában is keresettek. A kiemelkedően jó szakácsokat külföldön is jól megfizetik.
 
Célunk, hogy a nálunk végzett szakácsok a vendéglátói gazdálkodás, valamint a konyhai tevékenységek alapjait megismerve olyan főzési ismeretekkel kerüljenek  hivatásuk kapujába, hogy akár Magyarországon, akár külföldön stabil munkahelyre tehessenek szert és kreativitásukat kibontakoztatva, akár újabb neves mesterszakács válhasson belőlük.

A

szakács képzésünk

ideje 9 hónap, mely munka vagy nappali tagozat mellett is elvégezhető, már havi 30.000,- Ft-os díjért. Tanfolyamunkat szombatonként tartjuk Budapesten, Győrben, Debrecenben, Miskolcon, Szombathelyen, Pécsett, és Szegeden.

Alapfeltétel: tanúsított 10. évfolyami iskolai végzettség és egészségügyi alkalmasság.
 
CNC forgácsoló tanfolyam - a jövő szakmája europassTanulóink a sikeres szakképesítő vizsga után államilag elismert, OKJ-s szakmai végzettséget tanúsító bizonyítványt kapnak, illetve a külföldi munkavállalást elősegítő Europass bizonyítvány-kiegészítőt igényelhetnek angol, német francia, spanyol vagy olasz nyelven.

 

Megtekintem az aktuális szakács tanfolyamok listáját.


Jelentkezési lap letöltése
Online jelentkezés a tanfolyamra

2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi u. 35-39. Tel.: +36-33-435-755 Fax: +36-33-435-664 Bankszámlaszám: 10200483-36112889-00000000
Felnőttképzési engedély száma: E-000495/2014
Képzés, Tanfolyam :: Vizsgaközpont, Vizsgáztatás :: Szakgimnázium :: Nonprofit
 
Nonprofit felnőttképzés, humán fejlesztés és esélyegyenlőségi támogatás Államilag elsimert (OKJ-s) szakmai vizsgák szervezése. Iskolai rendszerű szakképzések nappali és esti tagozaton Esztergomban és Budapesten. Tanfolyami rendszerű felnőtt képzések, tanfolyamok, tréningek, továbbképzések.