Az OKTÁV-ról
Irodáink
Tanfolyamaink
Tréningeink
Aktuális képzéseink
Nemzetközi képesítések
Akciók, kedvezmények, támogatások
Jelentkezés
Elérhetőségek
Cégeknek
Képzési cikkek
Autószerelő - Az autók megmentője
Dekoratőr - A kreatív ötletgazda
Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőben
Rendszergazda - Az információs társadalom küszöbén
Sportedző - A második szülő
Szakács – egy művészi szakma
Villanyszerelő - A legfelvillanyozóbb szakma
Pályázatok
Hallgatói sarok
Teremkiadás
Hírek
Állás
Kereső
ÁSZF
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Segíthetünk?

KÉPZÉSI PARTNER
Képzési partnert keresünk az ország több nagyvárosában, elsősorban Békéscsabán, Kecskeméten, Salgótarjánban és Szekszárdon.
részletek

Hírlevél
95%-os támogatással megvalósuló angol nyelvi képzés
Magyarország megújul
 
Jelenleg 360 felhasználó olvas minket.
 
Villanyszerelő - A legfelvillanyozóbb szakma

A villanyszerelők munkája nélkül egy háztartás, egy cég, egy pláza, a közterületet ellátók nem tudnának működni. Minden területen szükség van az áramellátásra, hiszen e nélkül valahol a sötét középkorban éreznénk magunkat. Gyertyával világítanánk, tűzhelyen vagy sütőben melegítenénk mindent, nem lenne hűtőnk, televíziónk, rádiónk. El se tudná már képzelni. Igaz?!

Napjainkban ezek már mind természetes dolgok: szól a tv, rádió, bedobjuk az ételt a mikrohullámú sütőbe és 2 perc alatt újra melegítjük, kiolvasztjuk, töltjük a telefonunkat, használjuk a számítógépet, bemegyünk a szobába és egy laza mozdulattal felkapcsoljuk a villanyt – persze a jobbaknál ez tapsra működik vagy vannak helyek, ahol mozgásérzékelős…


 De hol és hogyan is kezdődik ez az egész?!
A villanyszerelők azok, akik a ház-, iroda-, szálloda-, bevásárló központ, stb. építése során az elkészült tervek szerint behúzzák a
vezetékeket, megcsinálják a csatlakozási helyeket, kialakítják a belső- ill. külső megvilágítások helyeit. Bekötik a csatlakozókat és a csillárokat, kül-, vagy beltéri szpotokat, hogy lakásunk, irodánk, vendégszobánk, stb. a lehető legkényelmesebben élhető és használható legyen.


 Kialakítják a kapcsoló szekrényt, bekötik a villanyórát, amit rendszerint minden hónapban jönnek ellenőrizni, vagy ez alapján jelentjük be az óraállást, mely alapján fizetjük a villanyszámlát.

A villanyszerelők azok, akik egy plázában, nagyobb irodaépületekben, hotelekben, a közterületeken és a központi villamos műveknél felügyelik az áramellátás problémamentes üzemelését. Házhoz rendszerint csak szükség esetén hívjuk őket, de minden nagyobb terjedelmű épületnél van legalább egy állandó karbantartó.


 Miből is áll pontosan a munkája?
Kiszámolja, megtervezi és előkészíti a villanyszerelési munkálatokhoz szükséges anyagmennyiséget, szerszámokat, kialakítja a vezetékek behúzásának helyét, csatlakozási pontjait. Mindehhez tudnia kell tervet
olvasni és mérlegelni, hogy az elkészített terv és a terep adottságok függvényében, amit lát úgy helyes-e, szükség esetén javaslatot tehet annak átalakítására. Meghatározza a munkához szükséges időszükségletet és szerelői létszámot. Figyelembe veszi és alkalmazza a vonatkozó munka-, tűz- és környezetvédelmi előírásokat, meghatározza a védőeszköz szükségletet.


 Figyelembe veszi és alkalmazza a munkahelyi minőségbiztosítási előírásokat. Ellenőrzi az anyagok, szerszámok és eszközök, illetve a munkavédelmi eszközök alkalmasságát, gondoskodik azok szakszerű tárolásáról. Folyamatosan egyeztet a munkaterületen dolgozó más szakmák képviselőivel. A munkavégzéshez meghatározott nyilvántartásokat vezet. Ellenőrző méréseket és vizsgálatokat dokumentál. Feliratokat készít és helyez el. Elkészíti a munka szerelői dokumentációját.

Villamos szerelést végez, melynek keretében:

 • Elosztó berendezést szerel,
 • Fogyasztásmérő helyet -, vezetékhálózatot épít ki.
 • Beltéri, kültéri világítási berendezést szerel.
 • Villamos szerelvényeket helyez el és szerel.
 • Fogyasztói berendezések részére csatlakozóhelyeket alakít ki.
 • Épületinformatikai és épületautomatikai hálózatot épít ki.
 • Villámhárító berendezést szerel.
 • Épület villamos berendezést javít, karbantart, kezelését betanítja.
 • Kapcsoló berendezést, ipari elosztó berendezést, ipari energia-elosztó hálózatot, vezérlő- és szabályozó berendezést szerel.
 • Ipari villamos berendezést javít, karbantart, kezelését betanítja.
 • Képes kisebb, nagyobb villamos szerkezetek, mint például transzformátorokat, fúrógépeket, villamos gépeket karbantartani, javítani és beüzemelni.


 Gondolná ezek után, hogy a villanyszerelő szakma nem piacképes?!
Ugye, hogy nem.
Mindenhol szükség van a villanyszerelőkre, hisz’ a hétköznapi ember nem mindig tudja, sok esetben szakmai hozzá nem értése miatt sem mer házilag szerelni villamos dolgokat.

 

Villanyszerelő tanfolyamunkon , melyet Győrben, Budapesten, Szombathelyen, Szegeden és Pécsen 2 féléves képzés keretében indítunk, havi mindössze 30.000,- Ft-ért, munka- vagy akár nappali tagozat mellett is részt vehet, hogy elsajátítson egy önmagában is helytálló szakmát. Villanyszerelőként dolgozhat alkalmazottként vagy egyéni vállalkozóként, akár saját cége is lehet.


CNC forgácsoló tanfolyam - a jövő szakmája europass
A tanfolyam sikeres zárása után államilag elismert Villanyszerelő OKJ szakmai végzettséget igazoló bizonyítványt adunk, valamint igényelhető Nemzetközi (EUROPASS) bizonyítvány is.

 

Megtekintem az aktuális villanyszerelő tanfolyamok listáját. 


Jelentkezési lap letöltése
Online jelentkezés a tanfolyamra
2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi u. 35-39. Tel.: +36-33-435-755 Fax: +36-33-435-664 Bankszámlaszám: 10200483-36112889-00000000
Felnőttképzési engedély száma: E-000495/2014
Képzés, Tanfolyam :: Vizsgaközpont, Vizsgáztatás :: Szakgimnázium :: Nonprofit
 
Nonprofit felnőttképzés, humán fejlesztés és esélyegyenlőségi támogatás Államilag elsimert (OKJ-s) szakmai vizsgák szervezése. Iskolai rendszerű szakképzések nappali és esti tagozaton Esztergomban és Budapesten. Tanfolyami rendszerű felnőtt képzések, tanfolyamok, tréningek, továbbképzések.