Az OKTÁV-ról
Irodáink
Tanfolyamaink
Tréningeink
Aktuális képzéseink
Nemzetközi képesítések
ECDL
EBCL
Hat szigma
Europass
Akciók, kedvezmények, támogatások
Jelentkezés
Elérhetőségek
Cégeknek
Képzési cikkek
Pályázatok
Hallgatói sarok
Teremkiadás
Hírek
Állás
Kereső
ÁSZF
Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
 
Kérdőív
Hírlevél
95%-os támogatással megvalósuló angol nyelvi képzés
Magyarország megújul

 
Jelenleg 231 felhasználó olvas minket.
 
 
Hat szigma
A hat szigma-módszer olyan, az információelmélet és statisztika szemléletére alapozó vállalatirányítási módszer, amely öt nagyobb lépésre (meghatározás, mérés, elemzés, fejlesztés, ellenőrzés) tagolja a vállalati folyamatok javítására és fejlesztésére szolgáló eljárások összességét.
A hat szigma módszer a megrendelő (ügyfél) teljesítményét, a folyamatok eredményességét mérhető adatokon alapuló elemzéssel fokozza (javítja), amelynek nagyságrendje egyszerűbben fogalmazva az egy millió művelet/darabra eső hibák száma. A cél 3, 4 vagy még annál is kevesebb hiba egy millióból.

Azért hívják szigmának, mert a matematikai statisztikában a „szigma" a mért adatok változékonyságára utal (l. szórás). A „szigma" itt a folyamat teljesítményére (hibamentes működésére) vonatkozik, tehát minél nagyobb a „szigma" értéke, annál inkább hibamentes a működés, ami maga az elérendő cél. Az a vállalat, amely képes hat szigma minőséggel gyártani, az a legyártott 10 000 000 db. terméke közül legfeljebb 34 db. nem megfelelő terméket állít elő, tehát a gyártása 99,99966%-ban hibamentes terméket eredményez.

A módszer alkalmazása úgy történik, hogy a módszer alkalmazásában már tapasztalt és jártas főleg műszaki, pénzügyi hátterű személyek rendszeresen ellenőrzik a vállalati folyamatokat, és egyfajta edzőként továbbképzik az egyes vállalati területek hat szigmás feladatokra is kijelölt vezetőit. A hatszigmás tudás jelölésére a dzsúdóból átvett fokozatokat használják, így vannak zöld öves, fekete öves és mester kategóriás hatszigmás tanácsadók, vezetők.
 
Érdeklődni:
Stólcz László
stolcz@oktav.hu
33/435-755

 
2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi u. 35-39. Tel.: +36-33-435-755 Fax: +36-33-435-664 Bankszámlaszám: 10200483-36112889-00000000
Felnőttképzési engedély száma: E-000495/2014
Képzés, Tanfolyam :: Vizsgaközpont, Vizsgáztatás :: Szakgimnázium :: Nonprofit Kft.
 
Nonprofit felnőttképzés, humán fejlesztés és esélyegyenlőségi támogatás Államilag elsimert (OKJ-s) szakmai vizsgák szervezése. Iskolai rendszerű szakképzések nappali és esti tagozaton Esztergomban és Budapesten. Tanfolyami rendszerű felnőtt képzések, tanfolyamok, tréningek, továbbképzések.