Az OKTÁV-ról
Irodáink
Tanfolyamaink
Tréningeink
Aktuális képzéseink
Nemzetközi képesítések
Akciók, kedvezmények, támogatások
Jelentkezés
Elérhetőségek
Cégeknek
Képzési cikkek
Autószerelő - Az autók megmentője
Dekoratőr - A kreatív ötletgazda
Mérlegképes könyvelő - Fény a pénzügyi útvesztőben
Rendszergazda - Az információs társadalom küszöbén
Sportedző - A második szülő
Szakács – egy művészi szakma
Villanyszerelő - A legfelvillanyozóbb szakma
Pályázatok
Hallgatói sarok
Teremkiadás
Hírek
Kereső
ÁSZF
Ajánlja oldalunkat ismerősének!
Segíthetünk?

Kazános és ipari olajos továbbképzések
Kazános és ipari olajos továbbképzések az ország egész területén, akár kihelyezetten is.
részletek

Hírlevél
95%-os támogatással megvalósuló angol nyelvi képzés
Magyarország megújul
 
Jelenleg 218 felhasználó olvas minket.
 
Dekoratőr - A kreatív ötletgazda

Dekoratőr - A kreatív ötletgazdaAz utcán és plázákban járva-kelve, megannyi kirakatot nézegetünk, kapjuk kezünkbe a szóróanyagokat. Gondolkozott már azon, hogy ezeket vajon kik készíthetik? Egy külön szakma elhivatottjai, a dekoratőrök. A dekoratőr feladata, hogy egy kirakat igényesen és figyelemfelkeltően legyen berendezve, legyen benne felső- vagy alsó ruházat, parfüm, játék, lakásfelszerelés, mobiltelefon, stb...
Tevékenysége közé tartozik a bolti portékák együttes megjelenésének kidolgozása is, hogy milyen színben és mintába öltöztetve jelenjenek meg a kirakatban, vagy a boltok polcain. A tervezéstől a megvalósításig, lebontásig minden a dekoratőr feladata. Komplex és igazán látványos szakma. Dekoratőr - A kreatív ötletgazda Ők tervezik meg egy üzlet arculatát, milyen legyen a kirakat, hogyan legyen elrendezve. Feladatuk célja nem csupán az esztétikában merül ki, hanem nagy szerepük van a vásárlásösztönzésben is. Egy-egy üzlet forgalmára akár jelentős befolyással is bírhat egy igazán mutatósan berendezett kirakat, vagy enteriőr. Sőt! Még a lagzi színterének megtervezését, kivitelezését is ezen szakma képviselői végzik. A termet, az asztalok-, székek díszítését, a megrendelővel egyeztetett színekkel, virágokkal és anyagokból állítják össze, hogy a boldogító igen, egy minden álmukat felülmúló helyszínen hangozhassék el.E szakma elsősorban szellemi munkavégzésnek minősül, kivitelezési fázisban könnyű fizikai vagy közepesen nehéz fizikai munkának. Ebben a szakmában fontos a kreativitás, a rugalmasság, az ötletgazdagság, térbeli képzelet, a forma- és színérzék, a spontaneitás, a rajzkészség, kézügyesség és a jó kommunikációs készség.

 


Dekoratőr - A kreatív ötletgazdaA dekoratőr valamennyi fellelhető anyagtípussal dolgozik: fával, papírral, fémmel, kővel, bőrrel, textíliákkal, műanyagokkal, festékekkel, stb. Munkájának egyik legfontosabb feladata az összeillő anyagok és tárgyak kiválasztásból harmonikus, figyelemfelkeltő és vásárlásra ösztönző alkotás létrehozása. A dekoratőr zárt térben (általában irodában) végzi a tervezőmunkát és virtuális térre (pl. weboldal) készülő megrendelés esetén a kivitelezést is. Természetesen mind a felmérési, mind a tervezési, mind a megvalósítási fázisban rendszeresen tartja a kapcsolatot, illetve személyesen is felkeresi a megbízót- vagy megbízási színhelyet. Munkáját az akár egy munkanapon belül is változó munkakörnyezet és a gyakori közlekedési, utazási igény jellemzi.

 
A dekoratőr dolgozhat alkalmazottként, alvállalkozóként, vagy szerződéses kapcsolat alapján irányított partnere lehet belsőépítészeknek, designereknek, reklámügynökségeknek, kivitelezőknek- vagy beruházóknak, kiállítás-szervezőknek.


Dekoratőr - A kreatív ötletgazdaNégy féléves dekoratőr tanfolyamunkon megtanítjuk a szakma iránt érdeklődő - a dekoratőr szakmával foglalkozni kívánó leendő tanulóinkat a dekoratőri munka technikai előkészületeire, a reklámelemek és dekorációk készítésére hagyományos eszközökkel és számítógépen. Megtanulják a kirakatrendezés és belső terek dekorációját, kreatív tervezését, grafikai programok használatát, grafikai-tipográfiai tervezést és képfeldolgozást.

 
Tanfolyamunk már havi 19.500,- ért látogatható, amennyiben rendelkezik már érettségi vizsgával, valamint megfelel a pályaalkalmassági, szakmai- és egészségügyi alkalmassági vizsgálaton. Képzésünk elvégzésével emeltszintű végzettséget szerezhet és kezében egy piacképes szakmával akár egy nagyvállalat alkalmazottjaként, akár önálló vállalkozóként megállhatja a helyét.

 

Megtekintem az aktuális dekoratőr tanfolyamok listáját.


Jelentkezési lap letöltése
Online jelentkezés a tanfolyamra

2509 Esztergom-kertváros, Wesselényi u. 35-39. Tel.: +36-33-435-755 Fax: +36-33-435-664 Bankszámlaszám: 10200483-36112889-00000000
Felnőttképzési engedély száma: E-000495/2014
Képzés, Tanfolyam :: Vizsgaközpont, Vizsgáztatás :: Szakgimnázium :: Nonprofit
 
Nonprofit felnőttképzés, humán fejlesztés és esélyegyenlőségi támogatás Államilag elsimert (OKJ-s) szakmai vizsgák szervezése. Iskolai rendszerű szakképzések nappali és esti tagozaton Esztergomban és Budapesten. Tanfolyami rendszerű felnőtt képzések, tanfolyamok, tréningek, továbbképzések.